Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Всеукраїнська нарада з актуальних питань викладання курсу «Основи християнської етики» в Острозькій академії

15.04.2009

У  Національному університеті «Острозька академія» 15-16 квітня відбулася Всеукраїнська нарада з актуальних питань викладання курсу «Основи християнської етики», що пройшла за підтримки Міністерства освіти та науки України, Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України з питань співпраці з  Церквами та релігійними організаціями, Управління освіти Рівненської обласної державної адміністрації та Острозької академії.

Нарада проводилась з метою аналізу актуальних питань та проблем, які виникають при викладанні курсу «Основи християнської етики», презентації нових навчально-методичних комплексів та програмного забезпечення курсу. Під час наради присутні могли ознайомитися з практикою викладання основ християнської етики.

У ході Всеукраїнської наради з актуальних питань викладання курсу «Основи християнської етики» були презентовані  навчально-методичні  комплекси  для 5-6-х  та 7-8-х  класів загальноосвітніх шкіл, комплекси з духовно-морального виховання дітей дошкільного віку, а також відбулася презентація посібників «Духовна музика і спів на уроці християнської етики», «Біблія на уроці біології» та «Біблія на уроці фізики й астрономії».

«Слово Боже змінює дітей, але якщо воно сіється  постійно, як реклама впливає на нас, бо  ми бачимо  її щодня. Уроки з «Основ християнської етики» допомагають дітям у світі грішному не загубитися, а знайти правильний шлях у житті» – вважає Наталя Ротченкова, вчитель  з основ християнської етики ЗОШ №17 міста Луцька.