Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії проходить семінар капеланів

14.07.2009

Семінар в’язничних капеланів проходить з 13 по 16 липня на базі Національного університету «Острозька академія». Захід зібрав навколо себе духовенство з усієї України. Найвища мета, яку бачать перед собою учасники семінару, – підняти рівень професії капелана в Україні до європейського, виховувати священнослужителів, цілковито відданих служінню ув’язненим.

Ініціаторами проведення семінару капеланів виступили Українська міжконфесійна місія «Духовна та благодійна опіка у місцях позбавлення волі», що об’єднала під знаменами однієї мети 12 християнських конфесій; Державний департамент з питань виконання покарань; Білоцерківське училище підвищення кваліфікації кримінально-виконавчого персоналу. Те, що семінар відбувається саме в Острозькій академії, на думку ректора Ігоря Пасічника, не викликає здивування. Адже академія ще від початку свого заснування у XVI столітті була не лише освітнім, а й духовно-релігійним центром України. І зараз тут діє студентсько-викладацький храм, серед студентства пропагується християнська мораль, а керівництво університету є ініціатором введення християнської етики як обов’язкового предмету в українських школах.

Семінар капеланів зібрав у стінах академії не лише духовенство з різних областей України: Рівненської, Одеської, Київської, Львівської, Харківської, Полтавської, Волинської, Миколаївської, Луганської, а й представників різних християнських конфесій. Серед почесних гостей – єпископ Йосафат Говера (Українська греко-католицька церква), єпископ Маркіян Трофим’як (Римо-католицька церква), архієпископ Рівненський та Острозький Варфоломій.

Захід, що триватиме три дні, передбачає лекційні заняття для його учасників, Богослужіння у храмах різних християнських конфесій, а також виїзд учасників до в’язниці у селі Городище Рівненської області.