Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Викладачі Острозької академії обговорювали реформу вищої освіти у Варшаві

14.01.2009

На запрошення інституту міждисциплінарних досліджень «ARTES LIBERALES» Варшавського університету викладачі Національного університету «Острозька академія», Ольга Батіщева та Ігор Плевако стали учасниками міжнародної конференції «Еліти, публічний діалог і реформа вищої освіти», яка відбулась 8 – 13 грудня 2008 р. у Варшаві (Польща).

У роботі цього заходу взяли участь молоді науковці, провідні дослідники, а також керівники освітніх установ України, Польщі, Білорусі, Росії, США, Нідерландів, та Словаччини. Центральна дискусія конференції розгорнулась навколо проблеми університетської автономії та міждисциплінарного навчання у країнах Центральної та Східної Європи, зокрема і в Україні.

«Важливо, – діляться враженнями наші викладачі, – що міністр освіти і науки України, Іван Вакарчук у своїй доповіді на конференції чітко змалював перспективи вищої освіти в Україні. Міністр наголосив, що сьогодні розширюються перспективи розвитку провідних вищих закладів освіти в нашій державі». За словами Івана Вакарчука, який послався на новий законопроект, поміж іншим, стануть реальними автономії університетів: по-перше, у фінансовому відношенні, по-друге, їм буде надано право ухвалювати остаточне рішення про присудження наукових ступенів та вчених звань, а також, відкриються можливості щодо забезпечення академічної мобільності студентів та викладачів, зокрема при реалізації спільних з іноземними університетами академічних програм. В одній із розмов із присутніми Іван Вакарчук ще раз підтвердив, що всі заплановані реформи цілком відповідають прагненню України інтегруватися в Європейський простір вищої освіти.