Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Колекція книг ім. М. П. Ковальського передана у наукову бібліотеку Острозької академії

12.08.2009

Наукова бібліотека Національного університету «Острозька академія» отримала в дар унікальну колекцію книг ім. Миколи Павловича Ковальського, передану його донькою Іриною Миколаївною Ковальською-Павелко. Це понад три тисячі унікальних за широтою тематики та ретроспекції видань.

Колекція включає вітчизняні та зарубіжні монографії, спеціальні періодичні видання, матеріали наукових та науково-практичних конференцій, а також методичні документи, навчальні посібники, матеріали науково-дослідних розробок з питань історії, літератури, бібліографічні покажчики, словники, путівники, статистичні видання та енциклопедії, календарі, науково-популярні брошури, видання класиків української та зарубіжної літератури.

Особливий інтерес для науковців представляє зібрання видань, що відображають становлення та розвиток науки в Україні у ХХ столітті, перші вітчизняні спеціалізовані журнали, роботи талановитих українських істориків, які дають уявлення про внесок українських вчених у розвиток вітчизняної науки.

Наукова бібліотека Острозької академії за участю своїх провідних фахівців розпочала створення довідково-бібліографічного апарату, основу якого складає електронний каталог, фундаментальної колекції ім. М. П. Ковальського. Унікальність та інформаційна цінність такого довідково-бібліографічного апарату полягає у наявності описів документів українською, російською, польською, німецькою та іншими мовами, аналітичних описів з періодики, описів глав, розділів, параграфів. У каталозі представлена широка видова та жанрова палітра краєзнавчих видань, книг з автографами та дарчими написами. Завдяки колекції ім.  М. П. Ковальського національна наука одержала широкий репертуар наукових праць провідних вчених.

Ректор Острозької академії Ігор Пасічник та професорсько-викладацький склад університету висловлюють щиру подяку Ірині Миколаївні Ковальській-Павелко за надану для широкого загалу читачів можливість – вичати цінні літературні надбання від старовинних фоліантів до сучасних видань.