Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Українські вечорниці в університеті

11.06.2009

Веселими піснями, танцями та діалогами 10 червня розпочались «Українські вечорниці» − звітний концерт Культурно-мистецького центру  в Національному університеті «Острозька академія». Вечір проходив у дусі колишніх досвіток, коли дівчата збирались попрацювати та провести разом час, особливо взимку або восени.

Виступи скрипалів, хору, танцювальних колективів та співаків  відбувалися за сюжетом, у якому спостережливий глядач міг впізнати героїв відомих українських  літературних творів. На вечорницях був дивакуватий Стецько з твору «Сватання на Гончарівці» Григорія Квітки-Основ’яненка, герої Івана Нечуя-Левицького Лаврін і Мелашка тощо. Присутні також могли почути яскравий та колоритний діалог баби Палажки з бабою Параскою, поспівчувати нещасній красуні в турецькій неволі та дізнатися про особливості сватання в Україні.

Дівчата уже не збираються за спільною працею, залишилася лише традиція, яку успішно продовжують студенти Острозької академії.