Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії створили Національний студентський союз

10.03.2009

У Національному університеті «Острозька академія» 8-9 березня відбувся З’їзд лідерів органів студентського самоврядування України, метою якого була розробка стратегії розвитку студентських самоврядних організацій. 

У заході взяли участь студенти із майже 50 навчальних закладів України, зокрема з Дніпропетровського національного гірничого університету, Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету «Львівська політехніка», Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Прикарпатського національного університету ім.В. Стефаника та ін.

Під час заходу було створено нову молодіжну громадську організацію «Національний студентський союз» та підписано Меморандум про співпрацю, який представники студентства скріпили обіцянкою на Острозькій Біблії. Такий Меморандум було підписано в Україні вперше, що свідчить про активізацію студентського руху та прагнення його учасників брати активну участь у керівництві освітнім процесом у країні.

Після цього відбулися перші установчі збори новоствореної організації, на яких студенти обговорили стратегію розвитку та напрямки діяльності майбутньої всеукраїнської організації та обрали її президента, яким став аспірант Національного університету «Львівська політехніка» Анатолій Ігнатович. Студентку економічного факультету Національного університету «Острозька академія», яка очолює Братство спудеїв академії обрали віце-президентом з питань фандрайзингу та фінансового забезпечення.

Потребу у створенні нової студентської організації Анатолій Ігнатович пояснив тим, що ті студентські організації, які існують зараз не здатні захищати права студентів, чи то через відсутність ініціативи, чи то через підпорядкування певним вищим державним органам. «Головна мета нашої організації – створити ефективну команду, яка здатна вирішити проблеми сучасного студентства будь-якого характеру. Ми прагнемо, щоб органи студентського самоврядування мали такі ж права, які в Національному університеті «Острозька академія,», Національному університеті «Львівська політехніка», Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» тощо. Наш союз завжди відкритий до співпраці. І якщо інші навчальні заклади нашої країни виявлять бажання до нас приєднатися, то ми залюбки запропонуємо поставити свій підпис у нашому Меморандумі» - сказав Анатолій Ігнатович.

На часі реєстарція «Національного студентьского союзу» в Міністерстві юстиції України та напрацювання відповідної нормативно-правової бази організації, яка за словами представників союзу, фактично вже розроблена.