Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Арсеній Яценюк: «Верховна Рада має формуватися зі студентів Острозької академії»

01.10.2009

У Національному університеті «Острозька академія» першого жовтня відбулася зустріч студентів та професорсько-викладацького складу з Народним депутатом України Арсенієм Яценюком

Студенти мали можливість у формі дискусії поспілкуватися з паном Арсенієм про політичну ситуацію в Україні на внутрішньо та зовнішньополітичних рівнях, проаналізувати та зробити власний прогноз розвитку політичних подій. Також охочі студенти висловили свої міркування з цієї чи іншої проблеми та задали Арсенію Петровичу низку запитань.

Арсеній Яценюк був приємно здивований конструктивною дискусією і вже вкотре назвав Острозьку академію університетом №1 в Україні. «Верховна Рада має формуватися з таких, як ви, дорогі студенти. Думаєте, чому я приїхав саме до Острозької академії і годину спілкувався з вами на серйозні теми. Тому що ви потрібні мені, як повітря. Ми мусимо співпрацювати і втілювати разом свої ідеї, адже за декілька років ви візьмете владу в свої руки і сформуєте новий парламент. Це перша зустріч у вищому навчальному закладі, де в мене відбувся такий жвавий і конструктивний діалог», – зазначив Арсеній Яценюк.

Наприкінці зустрічі ректор університету  Ігор Пасічник подарував Арсенію Яценюку книги Уласа Самчука, які побачили світ у видавництві Острозької академії: спомини і враження «На білому коні. На коні вороному» та збірку творів письменника «Марія», «Віднайдений рай», «Чого не гоїть огонь».