Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Нові ідеї молодіжного Європарламенту були оголошені в Острозі

06.09.2009

6-ого вересня у Національному університеті «Острозька академія» відбулася чергова сесія Європейського молодіжного парламенту, участь у якій взяли Велика Британія, Румунія та Україна.

Відкривав засідання президент вересневої сесії ЄМП Шамаль Ратаяка, що працює у молодіжному Європарламенті вже понад десять років, та кандидат історичних наук, декан факультету міжнародних відносин Острозької академії Алла Атаманенко.

На сесії працювало чотири комітети, кожен з яких розглянув окремі теми з питань співробітництва із країнами-сусідами; захисту прав людини; рівності етнічних, сексуальних та національних меншин; інтеграції емігрантів у суспільство.

Участь у такому заході дозволила його учасникам здобути цінний досвід публічних виступів та ведення дебатів, випробувати власне володіння англійською мовою.

Ініціаторкою проведення сесії ЄМП в Острозькій академії стала Тетяна Лушпай, студентка V курсу факультету романо-германських мов. Захід відбувався у рамках ІІ етапу Всеукраїнського туру Європейського молодіжного парламенту. Його проведення також стало можливим завдяки підтримці декана факультету міжнародних відносин Алли Атаманенко. Загалом такі ж сесії проводяться ще в чотирьох містах України: Києві, Львові, Хмельницьку та Луцьку. І етап туру було успішно проведено у квітні-травні 2009 року у 15 містах України (Дніпропетровськ, Запоріжжя, Полтава, Олександрія, Черкаси, Кривий Ріг, Донецьк, Луганськ, Харків, Одеса, Миколаїв, Сімферополь, Вінниця, Івано-Франківськ, Тернопіль).

Резолюції усіх чотирьох комітетів, що працювали на сесії ЄМП, було прийнято та відправлено до справжнього Європейського парламенту у Брюсселі як ініціатива молоді.