Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Звернення ректора НаУОА Ігоря Пасічника до студентів

03.11.2009

Дорогі мої спудеї! Страшенна пустота в академії без вас, а отже, і пустота в душі без вас, і коли ходиш, як Гамлет, і бачиш навколо порожні аудиторії і коридори, то все більше розумієш, що без вас, без вашого сміху, без ваших добрих очей, без вашого гамору все це нікому не потрібне. Але не будемо про ностальгійне. Дозволю заради вас перефразувати слова Лесі Українки: «Не журіться, любі діти, свято знов прилине. Прийде мила годинонька, коли ГРИП той згине». А згинути він має за прогнозами нашого Міністерства 23 листопада. Я впевнений, що це буде значно раніше. Однак офіційний термін вашого повернення 23 листопада. Я з жахом думаю, що може робити інтелектуально обдарована, елітарна, молода людина, яка є спудеєм Острозької академії, аж три тижні вдома? Погодьтеся, що така довготривала бездіяльність може призвести до самокасації інтелекту. Щоб цього не сталося, започатковую спілкування з вами ваших деканів, викладачів та методистів. Вони будуть не тільки вас інформувати про події в академії, але й давати завдання для самопідготовки. Тобто ми започатковуємо з моєї ініціативи елементи дистанційного навчання. Якщо ви дружно підтримаєте цю ідею і будете ретельно виконувати завдяки Інтернету те, що вам задаватимуть викладачі (а вони обиратимуть завдання лише з тих предметів, які реально можна виконати),  то є шанс скоротити вам кількість аудиторних занять після тривалої відпустки, і у вас з’явиться реальна надія відсвяткувати Новий рік та Різдво, і, можливо, навіть Водохреща, в колі своєї родини за святковим столом. Погодьтеся, що вам однаково нічого робити, а ми пропонуємо харчі для вашого унікального мозку. 

Я закликаю своїх колег-викладачів підтримати моє «ноу-хау» і ретельно продумати завдання, які можливо виконати з допомогою електронної бібліотеки. Як приклад, даю завдання своїм магістрам-психологам із курсу «Методологічні питання наукової психології». Основний підручник – В. В. Рибалко. Методологічні питання наукової психології. – К., 2003. Кожен із моїх магістрів-психологів пише лекцію, що присвячена методологічним питанням своєї магістерської роботи. В аудиторії кожен із вас зачитає коротке есе з названої тематики. Погодьтеся, для того, щоб говорити коротко і стисло, треба більше інтелекту, ніж говорити довго і розгорнуто.

Про події. Найвизначнішою подією у масштабах України стало те,  що сім’я Віталія та Олени Гайдуків подарували Острозькій академії світовий шедевр – Острозьку Біблію 1581 р. Святиня повернулася до свого первинного лона. Є ще на світі такі порядні люди, як сім'я Гайдуків, Л. Івшина, Є. Марчук, М. Жулинський, Л. Буняк, Р. Василишин і багато інших, які відвідали нашу Острозьку академію у день її 15-річчя. До речі, усі заходи, проведення яких було заплановане до Дня академії, будуть проведені після вашого повернення. В. Яремчук захистив докторську дисертацію, а Р. Каламаж, А. Худолій та А. Атаманенко завершили роботи над докторськими дисертаціями.

Для початку вистачить вам інформації. Наступним на зв’язок з вами вийде професор П. Кралюк, потім С. Новоселецька і всі інші декани, а я буду спілкуватися з вами паралельно. Бережіть себе, пам’ятайте, що ви спудеї Острозької академії. Вітання вашим батькам, дідусям, бабусям, усій вашій родині. Батьки, у вас чудові діти. Ви можете ними пишатися.

Па-па. Цьом-цьом, мої робочі бджолята.
Ваш Пасічник.