Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозьку академію відвідав рух «За життя»

02.12.2009

2 грудня в Острозькій академії відбулася зустріч-презентація інформаційно-просвітницького православного руху «За життя», що діє на Рівненщині.У рамках заходу було проведено виставку, присвячену захисту дітей в утробі матері під гаслом «Рятуй приречених на смерть!», а також показано фільм «Нехай він побачить сонце».

Рух «За життя» виступає проти абортів і бачить свою місію у тому, щоб допомогти людям усвідомити той факт, що життя починається у лоні матері, а тому кожна дитина, яка з'явилася на світ, має право на любов, захист і найголовніше — має право на життя. «Дітовбивство — це вже звичайна частина нашого життя, ніхто з сучасних людей не сприймає аборт, як антигуманний вчинок. Щогодини в Україні знищують її майбутнього громадянина, а, можливо, це був би видатний діяч, митець, політик, чи просто людина, яка б зробила внесок у долю кожного з нас, прославила б нашу державу у світовій спільноті. Суспільству здається, що ненароджена дитина — це ще не людина, тому, знищуючи її, ми не чинимо злочин» – пояснюють активісти руху ставлення до абортів в Україні. Саме така ситуація є тим чинником, який стимулює їх до роботи у цій сфері.

В Острозькій академії постійно проводяться семінари та обговорення на актуальні проблемні теми сьогодення. Тому студенти університету безпосередньо долучилися до руху, зробивши благодійні внески у фонд організації.