Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Україна, Росія, Білорусія та Польща – молодь навчається та ділиться досвідом

31.05.2009

Польський досвід розбудови освіти, культурної галузі, недержавних громадських організацій та навіть адміністративного устрою міст переймала в рамках програми Study Tours to Poland студентка магістеріуму спеціальності «Культурологія» Дар’я Швая.

Навчальні візити до Польщі Study Tours to Poland дають можливість студентам з України, Росії та Білорусі впродовж 10 днів відвідувати в інтенсивному режимі зустрічі з представниками влади польських міст, університетів, позаурядових організацій, молодіжних спілок та брати участь у тренінгах, які розвивають лідерські та організаторські якості. Представниця нашого університету взяла участь у проекті, організованому безпосередньо товариством «Дім зустрічей ім. Ангелюса Сілесіуса»  у м. Вроцлаві. У загальному ж програма реалізується двічі на рік (навесні та восени) завдяки фонду «Боруссія», Колегіуму Східної Європи та у співпраці з Польсько-Американським Фондом Свободи.

У десятиденний термін група у складі 12 молодих людей (8 з яких представляли Україну, 2 – Росію та 2 - Білорусію), відібраних попередньо за активність громадянської позиції, успіхи у навчанні та задіяність у культурному та науковому житті суспільства, отримала можливість максимально ознайомитися зі структурою польського суспільства – від освітньої системи та студентського життя до адміністративної системи Польщі та політичної журналістики у країні. «Дуже важливим був той факт, що усі зустрічі проходили у напівформальній обстановці, і кожен з нас не просто слухав лекції посадових осіб, а мав можливість «живо» поспілкуватися з цікавими людьми, дізнаючись чимало важливої та актуальної саме для нього інформації. А для мене, як для культуролога, цей досвід став взагалі неоціненним,» - ділиться враженнями Дар’я Швая.

Участь у програмі Study Tours to Poland є справжнім шансом для студентів не лише побачити культуру Польщі, поспілкуватися з новими людьми та отримати цікаву інформацію, але й налагодити контакти, корисні для подальшого втілення нових ідей щодо розвитку нашого суспільства.