Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відзначили 200-річчя з дня народження Миколи Гоголя

01.04.2009

31 березня в Національному університеті «Острозька академія» за круглим столом, зібралися студенти та викладачі, щоб обговорити постать відомого письменника ХІХ ст. Миколи Гоголя в контексті української та російської літератури. Чи був Гоголь українцем, чому він відрікся від свого польського коріння, чому писав російською – ці та інші актуальні питання розглядалися за круглим столом.

«Гоголь за своєю сутністю – мінлива субстанція. Він не піддавався будь-якій дефініції. Він – трагічна особистість, бо не був визначений», – стверджує викладач зарубіжної літератури в Острозькій академії Лідія Зелінська. З нею погоджується і проректор з навчально-виховної та наукової роботи, професор Петро Кралюк. І все ж він притримується думки, що «Гоголь – служака імперії».

Студенти теж брали участь в дискусії, а також виголошували доповіді, які стосувалися біографії та неоднозначності трактування в українській літературі особистості загадкового Миколи Гоголя.