Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія гостинно відчинила двері абітурієнтам

01.02.2009

Цьогоріч 31 січня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся День відкритих дверей. Актова зала університету, яка розрахована на 400 осіб, ледве вмістила абітурієнтів, що виявили бажання вступати до Острозької академії. «Така популярність нашого навчального закладу зумовлена тим, що він не є «конвеєром» видачі дипломів. У нас справді відчувається академічний дух. Тут навчаються кращі з кращих, про що свідчить невелика кількість студентів – близько трьох тисяч осіб. Для університету це, без сумніву, що не багато», – прокоментував ситуацію проректор з навчально-виховної та наукової роботи Національного університету «Острозька академія», професор Петро Кралюк.

Про історію та сьогодення університету, основні тенденції навчального процесу та особливості вступної кампанії-2009 абітурієнтам та їх батькам розповіли ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник, проректор з навчально-виховної та наукової роботи, професор Петро Кралюк та відповідальний секретар приймальної комісії, директор Інституту довузівського, заочного та дистанційного навчання Галина Пастушок. Після цього до уваги гостей був запропонований документальний фільм про Острозьку академію «Академічний дух науки».

Також абітурієнти мали можливість пройти пробне тестування «Перевір себе» з української мови та літератури, англійської мови, історії України та математики,  відвідати майстерню практичного психолога та взяти участь у тренінгах. За словами тренера, студентки бакалаврату психології Іванни Кидюк, абітурієнти могли відвідати три види тренінгів. Один з них стосувався розвитку впевненості під назвою «Я можу», другий «Моя ціль – мій успіх», що розвиває в абітурієнтів вміння будувати свої цілі у житті й третій – «Я обираю професію». «Участь абітурієнтів у таких тренінгах є надзвичайно важливою, адже вони розвивають впевненість у своїх можливостях, що є актуальним при виборі майбутньої професії та навчального закладу, в якому навчатиметься майбутній студент», - зазначила Іванна Кидюк. До речі, відвідати такі тренінги під час Дня відкритих дверей абітурієнти можуть лише в Острозькій академії. Це свого роду інновація, яка проводиться студентами-психологами цього навчального закладу вже другий рік поспіль.

Згодом для абітурієнтів та батьків були проведені екскурсія музеєм Національного університету «Острозька академія» та ознайомлення з ресурсною базою навчального закладу.

Наступний День відкритих дверей в Острозькій академії відбудеться 4 квітня, на якому абітурієнти матимуть змогу детальніше ознайомитися з факультетами та напрямами підготовки.