Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

«Україну» презентували в Острозі

07.11.2008

Всеукраїнський журнал «Україна» презентував студентам «Острозької академії» його головний редактор Ігор Юрченко та редактор літературного блоку «Літера», письменник Олександр Ірванець. Це видання, тільки під іншою назвою, започаткував ще Михайло Грушевський, і свого часу воно було дуже популярним серед «свідомих» українців. Відновлений завдяки вкладеним у нього коштам меценатів у 2006 році, журнал знову поступово набуває популярності. За словами Ігоря Юрченка, журнал не є ані політичним, ані культурно-просвітницьким, ані літературознавчим виданням. Натомість він називає його «журналом вітчизняної інтелігенції», як і зазначено на шпальті обкладинки.

Серед багатьох дискусійних питань про журнал, політику та суспільне життя, які обговорювались на презентації, одним із основних було питання про сучасну українську журналістику.
– Я не є прихильником «сухого» викладу матеріалу, – висловив свою точку зору головний редактор, – простого накопичення фактів. Журналіст повинен висловлювати свою думку в статті – за цим, на мій погляд, майбутнє журналістики.