Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про князя Василя-Костянтина Острозького говорили в Любліні

05.10.2008

Викладач кафедри культурології та філософії Національного університету „Острозька академія” Дмитро Шевчук 5 жовтня 2008 року у Любліні прочитав лекцію та семінар на тему: «Князь Василь-Костянтин Острозький – оборонець православної віри». Організатором зустрічі виступило Українське товариство в Любліні. Варто зазначити, що постать князя Острозького тісно пов’язана з містом Любліном, адже саме тут він перебував, представляючи православних під час полеміки щодо Люблінської унії. А також саме Василь-Костянтин Острозький подарував місту Люблінську ікону Божої Матері, яку донині вшановують православні вірні, що проживають тут.

Під час культурологічного семінару було обговорено значення Василя-Костянтина Острозького в обороні православ’я, його роль у виданні Острозької Біблії, розвитку вищої освіти на українських землях. Згадувалося також і про життя сучасної Острозької академії, де розвивається традиція, закладена князем Острозьким та книжниками, які у XVI столітті, завдяки його підтримці, створили Острозький культурний осередок.