Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Стефан Качарай став почесним академіком Острозького академічного братства

04.09.2008

Студенти Національного університету „Острозька академія” зустрілися з президентом Українського Народного Союзу в Сполучених Штатах Америки Стефаном Качараєм.

Стефан Качарай уже багато років є благодійником університету. Завдяки його співпраці з Острозькою академією близько шістдесяти випускників шкіл, що не склали вступні іспити, отримали ґранти на навчання на підготовчому відділенні. Більшість з них згодом стали студентами університету.
Стефан Качарай приїхав до Острозької академії, щоб зустрітися з цими студентами. Під час зустрічі ректор університету Ігор Пасічник вручив панові Стефану мантію почесного академіка Острозького академічного братства.

Виконавчий директор Міжнародного благодійного фонду відродження Острозької академії Руслана Каламаж вручила Стефанові Качараю подяку за натхненну працю задля реалізації проекту фінансової допомоги слухачам підготовчого відділення НаУ „Острозька академія”, дітям-сиротам, напівсиротам, інвалідам та з малозабезпечених сімей.

Стефан Качарай поділився власними враженнями про університет і зазначив, що гордиться ректором Ігорем Пасічником та колективом навчального закладу, які змогли відбудувати університет та створити в ньому справжнє українське середовище.