Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії обговорювали аспекти верховенства права

30.05.2008

У Національному університеті «Острозька академія» відбулася ІХ Всеукраїнська науково-практична конференція на тему «Верховенство права у процесі державотворення та захисту прав людини в Україні». У роботі конференції взяли участь провідні юристи України.

Пленарне засідання розпочалося з вітального слова доктора психологічних наук, професора, ректора Національного університету «Острозька академія» Ігоря Пасічника. Також учасників конференції привітали з початком її роботи прокурор Рівненської області, державний радник юстиції ІІІ класу Анатолій Пришко та начальник Управління МВС України в Рівненській області Ярослав Голомша.

Модерував пленарне засідання конференції доктор юридичних наук, професор, академік АПрН України, начальник управління міжнародних наукових зв’язків АПрН України, завідувач кафедри державно-правових дисциплін Острозької академії Олександр Скрипнюк.

Із науковими доповідями на пленарному засіданні виступили доктор юридичних наук, професор, академік АПрН України, начальник управління зі зв’язків з державними, судовими, правоохоронними органами АПрН України Анатолій Закалюк, кандидат політичних наук, доцент, декан правничого факультету Острозької академії Віталій Ковальчук. Гостем з-за кордону, що взяв участь у роботі конференції, був доктор юриспруденції, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія» Барі Кфіа. Він презентував присутнім неформальне порівняння ролі американських та українських юристів як посередників між демократією і правом.

Загалом на конференції були представлені доповіді на тему історії та теорії держави і права, філософії та соціології права, конституційного права та процесу, цивільного, господарського права та процесу, сімейного права, міжнародного приватного права, кримінального права та процесу, криміналістики, кримінології, кримінально-виконавчого права, адміністративного права та процесу, фінансового права, міжнародного публічного права, трудового, аграрного та екологічного права.