Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

„Гальшка року - 2008”: епоха аристократизму в ХХІ столітті

03.11.2008

Краса, інтелект і талант гармонійно поєдналися у переможниці конкурсу „Гальшка року - 2008”, який відбувся у рамках святкування Днів Національного університету „Острозька академія”.

Титул „Гальшка року - 2008” отримала номінантка від факультету романо-германських мов – Олена Андросова. Уже традиційно конкурс передбачав чотири етапи: представлення номінантки, відтворення одного дня з життя Гальшки, конкурс талантів та заповіт Гальшки-Ельжбети. Свої здібності демонстрували 6 кандидаток від усіх факультетів університету, і кожна з них отримала номінацію, найбільш відповідну її виступові. Окрім переможниці за рішенням журі, було визначено номінантку, гідну звання Гальшки на думку аудиторії, – нею стала представниця від економічного факультету Олена Ліщук.

Основною сюжетною лінією виступу переможниці конкурсу „Гальшка року - 2008” було представлення власних талантів, адже Олена Андросова продемонструвала аудиторії свій спів, танці та фото (результати співпраці з професійними фотографами). І все це, на думку журі конкурсу, Олені вдалося поєднати з духовним аристократизмом та внутрішнім відчуттям епохи княжни Гальшки.

Конкурс „Гальшка року” присвячено фундаторці Острозької академії Гальшці-Ельжбеті Острозькій, яка у XVI столітті вважалася найвродливішою та найбагатшою княжною Речі Посполитої, і, незважаючи на нещасливу особисту долю, зробила значний внесок у розбудову академії та, відповідно, розвиток вищої освіти Східної Європи.