Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

«Український формат» – в Острозькій академії

03.10.2008

2 жовтня у Національному університеті «Острозька академія» відбулася інтерактивна зустріч з Владиславом Кириченком та Володимиром Панченком, котрі є засновниками проекту «Український формат». Діяльність цих людей має за мету популяризацію всього національної культури, українських звичаїв  і традицій. Зокрема, саме Владислав Кириченко актуалізував проблему виокремлення цільової аудиторії, яка готова не просто сприймати і симпатизувати тенденціям розповсюдження україномовного продукту, а здатна діяти і навіть протидіяти. Власне саме в стилі «форматності» було застосовано в Україні двоетапну ідентифікацію національно свідомої аудиторії: спочатку через музику, а пізніше – через розширення соціальної мережі , до якої  належать як державотворці, так і студенти. В рамках піару «Українського формату» відбувся фестиваль «Уніж -2008», популяризаційна наукова конференція «Україна - Кубань», організовано дискусійні клуби. Значну увагу учасники проекту приділяють розвитку аудіовізуальної продукції.

Засновники «Українського формату» – це люди, котрі уже відбулися і вважають себе українською елітою, так як є національно свідомими і не перетворюють свою діяльність на віддзеркалення політичної динаміки. Владислав Кириченко вважає, що за право називати себе українцем, потрібно постійно щось віддавати, до того ж віддавати не лише в грошовому еквіваленті. Студенти академії мали виняткову нагоду поспілкуватися із людьми, які справді зацікавлені в розвитку українського формату, як стилю життя, висловити власне бачення проблемності  піару національної ідеї та отримати  новий ковток « інтелектуального повітря» на шляху до самовдосконалення. Зустріч, що відбулася у стінах Острозької академії, матиме своє продовження у подальшій співпраці студентів університету та представників «Українського формату».