Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Лист до уряду: Братство спудеїв вимагає збільшити акцизний збір

26.03.2008

Від імені більшості студентів колегією Братства спудеїв Національного університету «Острозька академія» днями було надіслано листа до Кабінету Міністрів України на ім’я Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням збільшити акцизний збір на тютюнові вироби і тим самим зменшити попит на цей вид продукції. Такі заходи, на переконання спудеїв Острозької академії, повинні зменшити кількість курців в Україні, а також збільшити надходження до бюджету держави.

Мотивацією до написання листа Братством спудеїв стало те, що ціни на тютюнові вироби у порівнянні з іншими видами продукції з 2007 року майже не зросли, а рівень тютюнопаління серед громадян України є надзвичайно високим. Острозька академія загалом і Братство спудеїв як орган студентського самоврядування в університеті займає надзвичайно активну позицію у боротьбі з цією пагубною звичкою, зокрема серед молоді. Нагадаємо, що два роки тому тут було оголошено безстроковий проект «Острозька академія – територія, вільна від паління», у результаті якого в університеті вже зараз налічується 18 академічних груп, де жоден студент не палить.