Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Вифлеємський вогонь в Острозькій академії

25.12.2008

Студенти Національного університету «Острозька академія» Роман Коваль та Наталія Кулініч – представники Острозького осередку Пласту Національної скаутської організації України 25 грудня передали ректорові академії Вифлеємський вогонь, що постійно горить на місці народження Ісуса Христа.

За словами скаутів, палаючий вогник символізує очікування, в період посту – означає повну жертовність. Світло є символом випромінювання добра, душевного спокою, любові до людей і світу. Вифлеємський вогонь приходить до нас завдяки «скаутській естафеті», яку започаткували австрійські скаути. Вони запалюють свої свічки у Вифлеємі і розповсюджують Світло як символ миру, любові, братерства та єдності, додаються до цього Різдвяні вітання і побажання. До Європи Священний вогонь перевозять скаути, Україною – його поширюють члени Пласту Національної скаутської організації України (пластуни), які передають цей вогонь до церков та інших організацій.

«Для українського, та й зрештою народу усього світу, вогонь є досить багатосимволічним. Для мене Вифлеємський вогонь є символом нагадування того, що скоро Різдво Христове – свято духовного очищення, щирої любові, радості та родинного затишку. Вдячний нашим студентам-пластунам, які передали цю Святиню Острозькій академії», – говорить Ігор Пасічник.