Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія здійснила випуск українських богословів

25.06.2008

У Національному університеті «Острозька академія» відбулося вручення дипломів магістрам спеціальності «богослів’я». На сьогодні в Україні це один з унікальних випусків, оскільки вдруге вищий навчальний заклад підготував магістрів такої спеціальності.

Врученню дипломів передувала божественна літургія, на якій були присутні високодуховні гості з області: Єпископ Рівненський і Брацлавський Онуфрій та Митрополит Рівненський і Острозький Євсевій. Після літургії розпочалася урочиста церемонія вручення дипломів бакалаврам спеціальності «філософія», спеціалістам та магістрам спеціальності «релігієзнавство» та магістрам спеціальності «богослів’я». вручення дипломів відбувалося у Студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького.

Церемонія традиційно розпочалася з молитви. Випускники та гості разом з церковним хором співали «Отче наш» та «Царю небесний», після чого ґрадуанти склали урочисту обіцянку випускника Острозької академії.