Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відзначили 65 річницю УПА та День Соборності України

24.01.2008

У Національному університеті «Острозька академія» нещодавно відбулися заходи, приурочені до 65 річниці УПА та Дня Соборності України.

Протягом тижня в університеті діяла виставка «УПА. Історія нескорених», організована Центром досліджень визвольного руху (м. Львів), яка вперше представлена до уваги відвідувачів у місті районного значення. На виставці побували не тільки студенти та викладачі Острозької академії, а й жителі Острога, зокрема учні й вчителі Острозького військового ліцею та Острозької гімназії.

У рамках заходу також відбулася презентація Центру досліджень визвольного руху директором Володимиром В’ятровичем, діяльністю якого є вивчення найрізноманітніших аспектів боротьби українських повстанців за національну та соціальну свободу.

Крім того, присутнім була представлена книжка «УПА. Історія нескорених»  - перше в Україні науково-популярне широкоформатне ілюстроване видання, присвячене історії УПА. У книзі автори спробували подати власне бачення історії УПА, зробити її зрозумілою та наочною, висвітлити діяльність і наслідки важливої складової частини українського національного руху ХХ століття.

Наприкінці зустрічі представники Конгресу Українських Націоналістів Богдан Одуд та колишній депутат Верховної Ради Тарас Нагулко з міста Шепетівки Хмельницької області разом з гостями заспівали повстанських пісень.