Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Пол Бродуей в Острозькій академії

19.12.2008

Студенти економічного та гуманітарного факультетів Національного університету «Острозька академія» мали можливість відвідати лекції канадського історика Пола Бродуея, який перебував з візитом в університеті близько двох місяців.

Студентам економічного факультету пан Бродуей прочитав лекції з курсу «Загальна ціна економіки», що носив пізнавальний та загальнорозвиваючий характер. Студенти спеціальності «релігієзнавство» гуманітарного факультету слухали лекції з курсу «Огляд історії Біблії», в якому основний акцент робився на аналізі різноманітних біблійних текстів.

Пол Бродуей проживає у місті Едмонтоні (Канада), історик за освітою. До Острозької академії він виявив бажання приїхати після розмови зі своїм близьким другом, українцем за походженням Валерієм Полковським, який вже не перший рік приїздить з Канади до Острозької академії читати лекції студентам факультету романо-германських мов.

«Я хочу висловити свою вдячність за те, що мав можливість приїхати до Острозької академії. Це була для мене чудова нагода збагатити свій досвід та своє життя. Після спілкування зі студентами академії, я переконався, що вони зможуть змінити на краще майбутнє не тільки України, а й частково світу», –  стверджує Пол Бродуей.
Ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник вручив панові Полу сертифікат лектора Острозької академії, унікальну монету «Острозька академія», видану Національним банком України та пам’ятні сувеніри, пов’язані з університетом.