Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Урочиста академія пам’яті Івана Федоровича відбулася в Острозі

19.12.2008

18 грудня у стінах Національного університету «Острозька академія» відбулася урочиста академія, присвячена  425-літтю з дня смерті  видатного діяча – Івана Федоровича. У цей день університет зустрічав у своїх стінах цілу низку гостей, що так чи інакше сприяли вшануванню здобутків Івана Федоровича у галузі культури та поліграфії, українського книговидавництва. Урочиста академія розпачалася з виступу проректора з навчальної-виховної та наукової роботи Петра Кралюка, котрий розповідав про Івана Федоровича у контексті української культури.  Гостями академії були Михайло Кирилов, керівник Російського культурного товариства у Рівненській області, та Віктор Богач, радник посольства Росії В Україні, котрі не просто були присутніми, а ще й порадували острожан щирими подарунками напередодні дня Святого Миколая. Зокрема, пан Богач презентував видання російської класики (як наукові, так і художні ) для бібліотеки університу.

Також у рамках академії відбулася презентація книги наукового співробітника Інституту дослідження Острогіани Ігоря Мицька «Іван Федоров (Федорович): життя в еміграції». Першим враженням про ознайомлення з книгою  поділився доктор історичних наук Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професор Василій Ульяновський. Надзвичайно експресивно та водночас з відповідною мірою конструктивності  пан Ульяновський розповів про те, чим багаті сторінки нового видання і який вплив має це на подальший розвиток досліджень діяльності Івана Федоровича.  За словами Василія Ульяновського, головна цінність книги – в постійній науковій провокації. Поділився своїми думками стосовно постаті Івана Федоровича доктор філологічних наук, професор Петро Білоус, що виступив із доповіддю «Іван Федорович у контексті давньої української літератури».

Довершив уявлення про свою роботу сам автор – Ігор Мицько, котрий ознайомив аудиторію з нюансами написання книги та висловив щире побажання студентам продовжувати підкорення нових вершин наукового пізнання, осягаючи всю багатогранність особистості Івана Федоровича.