Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Візит німецького науковця Уве Кленнера

19.03.2008

У Національному університеті «Острозька академія» 19 березня  відбулася зустріч з німецьким науковцем Уве Кленнером, який досліджує проблеми євроінтеграції та соціальні питання в Євросоюзі і Німеччині. Результатами своїх напрацювань дослідник поділився зі студентами, прочитавши їм лекцію про зміни в соціальних структурах Німеччини. Основні поняття, на які опирався доповідач – демографічна ситуація країни, соціальні прошарки та прибуток населення. При цьому Уве Кленнер порівнював дані своєї країни з іншими, а також розповів, що цікавиться аналогічними відомостями в Україні. «Я завжди читаю ваші газети, збираю інформацію. Найбільше, що мене цікавить, – це впровадження Болонської системи у таких вищих навчальних закладах, як ваш. Також те, як росте мінімальна заробітна платня населення. З одного боку я читаю лекції про ці явища в Німеччині, з іншого – сам навчаюсь, досліджуючи їх в Україні», -  сказав гість.

Це не єдиний візит Уве Кленнера в Україну, але в Острозькій академії він побував уперше. На запитання про свої враження від навчального закладу, пан Кленнер відповів, що йому дуже приємно знаходитися в навчальному закладі, стіни якого мають таку древню та величну історію, а також висловив свої симпатії викладачам та студентам університету.