Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студент Острозької академії взяв участь у парламентській програмі

18.11.2008

Цього року Острозьку академію у Канадсько-українській парламентській програмі представляв студент п'ятого курсу факультету романо-германських мов Ярослав Ковальчук.

Нещодавно з Канади повернулося 22 українських студенти, які брали участь у щорічній Канадсько-українській парламентській програмі (КУПП), яка ось уже 18 років поспіль дозволяє молоді з України проходити стажування у Палаті общин в Оттаві. Студентам Національного університету «Острозька академія» вже вчетверте вдається після кількох кількох турів відбору все-таки здобути можливість участі у програмі. Цього року Острозьку академію представляв студент п'ятого курсу факультету романо-германських мов Ярослав Ковальчук.

Традиційно Канадсько-українська парламентська програма дає можливість 20 студентам з провідних українських університетів провести шість тижнів у канадській столиці, працюючи в офісі члена федерального парламенту та водночас відвідуючи засідання Палати общин. Проте цього року політичні події всередині цієї північноамериканської держави внесли свої корективи у хід молодіжного освітнього проекту. За кілька днів до початку програми прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер оголосив про розпуск парламенту та призначив чергові перевибори. Таким чином, українські студенти отримали можливість спостерігати та приймати безпосередню участь у роботі передвиборчих штабів кандидатів від трьох провідних патрій: Ліберальної, Консервативної та Нової Демократичної – а також спробувати себе у ролі міжнародних спостерігачів на виборчих дільницях у день виборів.

«Канадсько-українська парламентська програма є надзвичайним освітнім проектом, який допомагає українській молоді здобути унікальний досвід та на практиці дізнатися про роботу демократичних інституцій іншої країни зсередини, - ділиться своїми враженнями від участі у програмі Ярослав Ковальчук. – Сам факт існування такого проекту, учасники якого мають змогу працювати з депутатами федерального парламенту Канади, є дивовижним, оскільки, крім українців, лише групам студентів з канадських та американських університетів дозволяється проходити стажування у вищому законодавчому органі цієї країни».