Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Президент Фундації «Енциклопедії України» у Канаді відвідав Острозьку академію

18.04.2008

Співпраця Острозької академії та української діаспори у Канаді відкриває перед собою нові горизонти. Приїзд до університету 17 квітня президента Фундації «Енциклопедії України» у Канаді Олега Іванусіва започаткував співробітництво Острозької академії та Фундації.

Олег Іванусів  з дружиною Боженою та сестрою Орисею відвідали Острозьку академію та зустрілися зі студентами університету. Зустріч відбулася у формі активного діалогу між студентами та гостями, що проходив двома мовами: українською та англійською. «Я абсолютно не уявляв, що в Україні може існувати таке місце, як Острозька  академія, де відчувається справжній національний дух та піднесення», -  поділився враженнями від перебування в університеті пан Олег.

Олег Іванусів, будучи громадянином Канади, активно допомагає своїй етнічній Батьківщині. Він зробив значний внесок у розвиток та дослідження культури лемків, допомагав у розбудові українських церков, за його сприяння побачило світ науково-популярне краєзнавче видання про Золочівщину «3олочівщина: минуле і сучасне». Фундація «Енциклопедії України» у Канаді, головою якої є Олег Іванусів, займається збором благодійних внесків, частину з яких Фундація використовує для надання стипендій студентам.

Подружжя Іванусів візьме активну участь у створенні фонду стипендії ім. Тараса Закидальського, а також підтримає видавництво енциклопедії про Острозьку академію.