Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Вистава «Берестечко» перемогла у двох Шевченківських преміях

13.03.2008

Вже другий рік поспіль кандидати, висунуті вченою радою Національного університету «Острозька академія» стають лауреатами Народної Шевченківської премії.

Нагадаємо, що у 2007 році лауреатом Шевченківської премії став викладач кафедри української філології Острозької академії, письменник Дмитро Стус за свою працю «Василь Стус: життя як творчість» у номінації «Література».

Цьогоріч Народну і Національну Шевченківські премії у номінації «Театр і кіно» виборола вистава «Берестечко» Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру, представлена вченою радою Національного університету «Острозька академія». Вистава побудована на основі однойменного роману відомої поетеси сучасності Ліни Костенко. Як стверджує режисер-постановник Олександр Дзекун, у творі, за яким робилася вистава, порушується проблема кризи лідера, що є актуальною для України, адже Богдан Хмельницький – єдина людина, яка визнала свою провину перед народом. «Для цієї постановки я обрав український театр у Рівному, який зберігся як суспільне, історичне та естетичне явище. Там майже завжди аншлаги. Він має цікавий репертуар. До того ж, не кожен театр візьме історичну поему про трагічну подію. Тепер мені тільки хочеться, щоб цією премією нагородили Володимира Петріва, який виконав роль Богдана Хмельницького», - говорить Олександр Дзекун.

Офіційне вручення Народної Шевченківської премії-2008 – статуетки Залізного Мамая – легендарного Воїна-Кобзаря, який є символом українського епосу, відбудеться 15 березня о19.00 біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Києві.