Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Видання Острозької академії були представлені на спеціалізованому ярмарку «Освіта-2008»

11.05.2008

Національний університет «Острозька академія» у рамках спеціалізованого ярмарку  «Освіта-2008», що проходив 8-10 травня у місті Львові, презентував нові видання та видавничі проекти. Відвідувачі ярмарку мали змогу побачити книги та поспілкуватися з їх авторами.

8 травня про свій новий оригінальний проект «Порівняння видання Острозької і Єлизаветівської (Синодальної церковнослов’янської) Біблій з поданням оригінальних грецьких і латинських джерел» розповів завідувач кафедри теології, професор, перекладач та укладач Острозької Біблії отець Рафаїл Торконяк. «Острозька Біблія – це книга, яка наповнює життєдайною духовною енергією. Ми щасливі, що маємо таке видання, яке потрібно дуже цінувати», - поділився враженнями гість ярмарку, відомий театральний режисер Роман Віктюк. 

Цього ж дня увечері також відбулася презентація книги поета, прозаїка, літературознавця, перекладача, есеїста, учасника літугрупування Бу-Ба-Бу Віктора Неборака «АГ та інші речі (есейчики, популярні критики, дискурс)». Крім того, відвідувачі мали змогу подискутувати з літератором щодо стану, проблем та перспектив сучасної української літератури. 

10 травня було представлено до уваги відвідувачів монографію першого проректора НаУОА, професора, доктора філософських наук, члена Національної спілки письменників України Петра Кралюка, присвячену 425-річчю від дня народження видатного українського просвітителя, випускника Острозької академії Мелетія Смотрицького, «Мелетій Смотрицький і українське духовно-культурне відродження кінця ХVI – початку XVII ст.».

На ярмарку також презентувалися видання Інституту досліджень української діаспори, що діє при Острозькій академії.

Організатори спеціалізованого ярмарку «Освіта-2008» вручили Національному університету «Острозька академія» подяку за активну участь та репрезентативне представлення  здобутків і напрямів сучасної освіти.