Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія відзначала 1020-у річницю хрещення Київської Русі

09.05.2008

У Національному університеті «Острозька академія» з ініціативи професора, доктора педагогічних наук Василя Жуковського відбулася Міжнародна  науково-практична конференція «Виховання молоді на християнських моральних цінностях», присвячена 1020-ій річниці хрещення Київської Русі.

Питання моральності української молоді та необхідності впровадження викладання християнської етики в українських школах неодноразово піднімалося в Острозькій академії. Тому те, що святкування річниці хрещення Київської Русі відбувалося в академії саме у вигляді конференції на тему виховання та моральності не є випадковим.

У конференції взяли участь не тільки представники Рівненщини, а й гості з Києва, Житомира, Івано-Франківська, Нетішина. Учасники виступали з доповідями, які стосувалися історії християнства, актуальності викладання християнської етики, богословських та психолого-педагогічних аспектів викладання цього предмету. Почесними гостями конференції були доктор філософії, богослов’я та мистецтвознавства, професор Київської Богословської Православної академії  УПЦ-КП Дмитро Степовик та доктор філософії, директор Інституту розвитку християнського лідерства Пол Шотсбергер.

У перерві між доповідями учасники мали змогу прослухати виступи хору студентсько-викладацького храму та дитячого хору «Перлина».  Під час конференції відбувалися також майстер-класи з християнської етики.