Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студентський хор представив свій диск у Польщі

08.07.2008

Новий диск духовної музики у виконанні студентського народного академічного хорового колективу Національного університету «Острозька академія» «Oratio Domines» першими почули жителі Республіки Польща. Саме там, у гміні (районі) Плужніца, відбулася презентація диску та кілька виступів хору у перші дні липня.

Візит студентського хору до Республіки Польща було влаштовано завдяки Товариству Молодих Гміни Плужніца. Перебування колективу у Польщі було насичене цікавими культурними заходами, зорієнтованими на інтеграцію української, польської та канадійської молоді, яка зібралася у гміні в рамках  обмінної програми Товариства Молодих. Зокрема, на спільному вогнищі, яке відбулося п’ятого липня, хор виступив з низкою українських народних пісень, а на сольному концерті наступного дня в костелі у Новей Вші Крулевській представив духовну музику. Виступи  студентського хору з України викликали аншлаг серед польської аудиторії.

Делегація з Національного університету «Острозька академія» представляла культуру України в Польщі не лише через посередництво мистецтва, але й безпосередньо на зустрічі з владою гміни Плужніца. Під час круглого столу українські студенти та польські чиновники обговорювали особливості розвитку системи освіти та адміністративного устрою двох країн, а також – стан та перспективи їх співпраці у майбутньому.