Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Університет відвідали гості з Криму

03.01.2009

Національний університет «Острозька академія» другого січня відвідала Кримська делегація учнів-одинадцятикласників, які представляли майже усі міста Кримського півострова.

Візит зініційований Кримською громадською організацією «Український дім» та головою Бахчисарайського товариства «Просвіта» імені Т. Шевченка Юрієм Королем, які звернулися до Представництва Президента в Криму, голови Рівненської облдержадміністрації Віктора Матчука та начальника управління освіти та науки Рівненської облдержадміністрації Івана Вєтрова посприяти в організації поїздки старшокласників в західні регіони України на Різдвяні свята з метою ознайомлення із культурними традиціями Волині.

Під час зустрічі ректор Острозької академії Ігор Пасічник та проректор з навчально-виховної і наукової роботи Петро Кралюк розповіли гостям про історію та сучасне життя Острозької академії, її засновників та випускників: князя Василя-Костянтина Острозького, першого ректора Острозької академії – Герасима Смотрицького, автора «Граматики слов’янської», письменника Мелетія Смотрицького, гетьмана війська Запорізького Петра Конашевича Сагайдачного, друкаря Івана Федорова та ін.Також у рамках зустрічі учням провели екскурсію у музеї, підземеллях-криптах монахів-капуцинів та науковій бібліотеці університету.

За словами організатора Юрія Короля, головна мета поїздки – показати кримчанам культуру, традиції та звичаї Західної України, їх ставлення до науки і релігії. «Протягом чотирьох років такі візити стали традицією, яка підтримується Міністерством освіти і науки України в контексті діалогу між Сходом та Заходом. Саме завдяки проведенню цих акцій відбувається єднання України та повернення кримчан до витоків української історії. Спасибі ректору Острозької академії Ігореві Пасічнику, його державницькій позиції, завдяки якій здійснюється інтеграція кримської молоді в українське автентичне суспільство» – сказав Юрій Король.

До речі, завдяки організації таких поїздок налагодилася тісна співпраця Національного університету «Острозька академія» з Кримськими громадськими організаціями, такими як «Український дім», Бахчисарайське товариство «Просвіта» ім. Т. Шевченка тощо. З Кримського регіону в Острозькій академії зараз навчається шість студентів, зокрема і на спеціальності «українська філологія», що свідчить про зацікавленість кримчан мовою, історією та культурою своєї країни. Як стверджує Юрій Король, студенти дуже задоволені умовами освітньо-навчального процесу та організацією дозвілля в університеті і він сподівається, що цьогоріч бажаючих з Криму навчатися в Острозькій академії значно побільшає.