Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Вахтанг Кіпіані: «Ми хочемо почути країну»

14.09.2007

«Сфотографувати» Україну очима всього народу намагаються організатори проекту телеканалу «Інтер» «Великі українці», презентація якого відбувається почергово у різних містах країни. 13 вересня шеф-редактор проекту Вахтанг Кіпіані відвідав Острозьку академію, студенти та викладачі якої мали змогу поділитися своїми міркуваннями про те, кого слід визнати як справді найвизначніших представників нашої нації.

Суть проекту полягає у тому, щоб після гучної промокампанії, під час якої українці зможуть запропонувати та почути чимало нового про найвеличніших, на їх погляд, представників свого народу, протягом одного місяця відбуватиметься народне голосування (через дзвінки, SMS, листи та сайт). Серед запропонованих самими ж пересічними українцями кандидатур буде визначено 100 «найпопулярніших», а 10 переможців розділять призові місця після додаткової «pr-кампанії».

«Ми хочемо, щоб результатом був не тільки список переможців, а й процес роздумування, міркування,» - підкреслив шеф-редактор проекту. І те, що ця ідея реалізується, підтвердила його розмова зі спудеями Острозької академії. Молодь активно підтримала організаторів заходу, запропонувавши своє бачення списку «Великих українців», свої критерії їх відбору та своїх кандидатів на це звання. Серед останніх опинилися Костянтин Іванович та Василь-Костянтин Острозькі, Мелетій Смотрицький та присутня на зустрічі Наталія Даниленко (відома меценатка зі США). За словами ж Вахтанга Кіпіані, який поділився з присутніми таємницею, під час презентації проекту в Києві три голоси було віддано за ректора Острозької академії, професора Ігоря Пасічника.