Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Конкурс «Витоки» вже вдруге відкриває молоді літературні таланти

03.09.2007

Першого вересня в Острозькій академії відбулося нагородження переможців всеукраїнського літературного конкурсу «Витоки».

Конкурс проводиться вже вдруге Острозькою академією спільно із всеукраїнською газетою «День» за фінансової підтримки професора Монітобського університету (Канада) Ореста Цапа з метою виявлення творчої молоді України. Цього року до співорганізаторів «Витоків» приєдналися журнали «Соняшник» та «Київська Русь». Конкурс проводився за п’ятьма номінаціями: «Поезія», «Проза», «Літературна критика», «Дитяча література», «Фентезі». Як зазначив під час церемонії вручення премій проректор Національного університету «Острозька академія» Петро Кралюк, на конкурс надійшло понад сто робіт з різних регіонів України, зокрема з Харкова, Хмельниччини, Тернопільщини Луганщини, Автономної Республіки Крим та ін. Премії і грамоти переможцям «Витоків» вручали співголови Наглядової ради Національного університету «Острозька академія»: директор Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка Микола Жулинський, відомий громадсько-політичний діяч Любомир Буняк, а також член Наглядової ради, підприємець і меценат Острозької академії Микола Степурко. Подарунками від Рівненської організації Національної спілки письменників України учасників нагородила голова Лідія Рибенко.

Першу премію у номінації «Поезія» журі вирішило присудити студентці спеціальності «Літературна творчість» Національного університету «Острозька академія» Оксані Пухонській з Тернопільщини. Другу і третю премії отримали відповідно студент тієї ж спеціальності, земляк українського письменника Бориса Харчука із села Бодаки Збаразького району Тернопільської області Юхим Дишкант та Наталія Білецька з міста Миколаєва. У номінації «Проза» першою премією нагородили Ірину Медвєдєву з міста Рівного, заохочувальну премію отримала Філімонова Валерія з смт Білорічинське Лутучинського р-ну Луганської обл. Першу, другу і третю премії у номінації «Літературна критика» присвоїли відповідно Оксані Свириді з Кам’янця-Подільського, Костянтину Оробцю з Харкова та мешканцю міста Львова Ігорю Рибаку. Власенко Інна з Чернігівщини отримала першу премію в номінації «Дитяча література», а киянка Марина Соколян – у номінації «Фентезі».

Роботи переможців конкурсу вже видані окремим збірником «Витоки» у редакційно-видавничому відділі Національного університету «Острозька академія», а також згодом будуть опубліковані у журналах «Київська Русь», «Соняшник» та інших виданнях.