Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти отримали премії за наукові роботи про страшні події Голодомору

28.06.2007

27 червня під час урочистої церемонії Конвокації були нагороджені студенти Національного університету «Острозька академія», які стали переможцями конкурсу наукових робіт, присвячених проблемам українського голодомору.

Меценатом конкурсу виступав громадянин Канади, режисер і продюсер Тарас Гукало. Ще в 1983 році на студії «Радіо Квебек/телебачення» Монреаль (Канада) було знято перший у світі документальний фільм про голодомор в Україні – «10 мільйонів жертв». Тарас Гукало і далі продовжує роботу над вивченням та увічненням в пам’яті людей цієї трагедії.

Перше місце в конкурсі наукових робіт зайняла студентка четвертого курсу спеціальності «документознавство та інформаційна діяльність» Сташук Валентина за роботу «Історія голодомору в Україні». При написанні роботи студентка використала не лише документальні матеріали, але і свідчення очевидців, які вона змогла зібрати. Друге місце журі присудило студентці четвертого курсу спеціальності «релігієзнавство» за роботу «Допомогові акції на Волині 1932-1933 рр.: участь громад та церкви», у якій на основі документальних матеріалів було показано, яким чином громадськість Волині допомагала людям, що постраждали від голодомору. Три премії за третє місце були надані аспірантці Національного університету «Острозька академія» Поліщук Наталії за роботу «Політичні причини голодомору в Україні 1932-1933 рр.», студентці четвертого курсу спеціальності «історія» Тетяні Ковальчук за роботу «Голодомор 1932-1933 рр. у львівській українській пресі» та студентці четвертого курсу спеціальності «релігієзнавство» Ользі Іщук за роботу «Проблема голодомору в українській прозі ХХ ст.». Заохочувальними преміями були відзначені роботи «Політичні причини голодомору в Україні 1932-1933 рр.» студента п’ятого курсу спеціальності «історія» Андрія Свінціцького , «Крах політики українізації і голодомор 1932-1933 років» аспіранта Андрія Смирнова, «Голодомор: причини та наслідки» студента четвертого курсу спеціальності «англійська мова та література» Горчака Олександра. Премії вручив проректор з наукової роботи, професор, доктор філософських наук Петро Кралюк.