Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Віктор Ющенко презентував «Соціальні ініціативи Президента України»

25.06.2007

22 червня Президент України Віктор Ющенко відвідав Національний університет «Острозька академія» з нагоди урочистого відкриття віртуальної наукової бібліотеки, аналогів якій в Україні поки що не існує. Разом із Віктором Ющенком в Острог приїхали голови обласних державних адміністрацій, представники з Криму, міст Києва та Севастополя, а також відомі українські політичні діячі, зокрема Юрій Павленко та Юрій Луценко.

У рамках зустрічі Президента з викладачами, студентами та журналістами регіональних та всеукраїнських мас-медіа вперше в Україні було презентовано державну програму «Соціальні ініціативи Президента України», яка передбачає підвищення мінімальної заробітної плати до 500 гривень, збільшення соціальних виплат для студентів-сиріт, багатодітних сімей, працівників бюджетної сфери, стимулювання розвитку українського села через заохочення медичних працівників та вчителів працювати на селі тощо. Під час презентації Віктор Ющенко наголосив, що програму представлено на розгляд широкому загалу спеціально ще до початку передвиборчої кампанії, оскільки подібні кроки під час виборів можуть бути сприйняті як політичні спекуляції.

Програма, яка має на меті значну соціалізацію української економіки, повинна вступити в дію з 1 січня 2008 року, але для цього повинні бути внесені конкретні зміни до державного бюджету України на наступний рік.