Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії вирішували проблеми європейської інтеграції

11.06.2007

Нещодавно в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація «Скільки кроків до Європи?», організована Школою політичної аналітики «Поліс» за участі студентів-політологів та викладачів кафедри політології.

В ході зустрічі студенти наголосили на тому, що сьогодні до інтеграції у Європу Україна наблизилась лише як сусід. Як підкреслили доповідачі, для того, щоб вступити до Європейського Союзу, Україна має виконати вимоги Копенгагенських критеріїв. Зокрема політичного, економічного та «членського.

Також на зустрічі намагалися з’ясувати реальні кроки, які здійснила Україна для вступу в ЄС та проблеми, які перш за все мають внутрішній характер. До них доповідачі віднесли нездатність лідерів держави визначати та втілювати на практиці стратегічні пріоритети, повільні економічні реформи, недостатню ефективність боротьби з корупцією та організованою злочинністю, вплив лівих політичних сил, розбіжності геополітичних орієнтацій регіонів України.

Про думку європейців щодо вступу України в ЄС та проблем, які існують з цього приводу розповів учасник зустрічі, доцент, кандидат політичних наук, завідувач кафедри політології Національного університету «Острозька академія» Юрій Мацієвський, який нещодавно повернувся з навчальної поїздки із Брюсселя, організованої міжнародною організацією «European Competence» для українських державних службовців, а також для викладачів вищих навчальних закладів. «На зустрічі я мав змогу почути думку одного із представників Європарламенту щодо проблем вступу України в ЄС. За його словами, основною перешкодою є досить корумпована судова система нашої країни, неефективний уряд. Неприйнятним також для європейських структур є те, що в Україні влада великою мірою представлена олігархами. В Європі ці поняття дуже чітко розмежовані, тобто є бізнесмени, і політики - публічні люди, що представляють інтереси країн у європейських структурах», - зазначив пан Юрій.