Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти та викладачі глибоко обурені забороною на в’їзд до Росії Голови Наглядової ради Острозької академії

06.06.2007

П’ятого червня стало відомо, що Миколу Жулинського – радника Президента України, Голову Спостережної ради Національного університету «Острозька академія», академіка Острозького академічного братства, ініціатора відродження Острозької академії – було затримано в аеропорту Пулково-2 та не надано дозвіл на в’їзд на територію Російської Федерації.

Це викликало неабияке обурення студентів та викладачів Острозької академії, адже Микола Жулинський відомий своєю толерантністю та стриманістю у ставленні українсько-російського питання. З Національного університету «Острозька академія»; було надіслано лист на ім’я Надзвичайного і Повноважного Посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна. «Ми переконані, що затримання академіка Жулинського Миколи Григоровича в Росії є прикрим непорозумінням, викликаним некомпетентністю деяких російських чиновників, - йдеться в листі. - Вимагаємо від посольства Російської Федерації негайно втрутитися у цю ситуацію, надати дозвіл академіку Жулинському на в’їзд до Росії, а також покарати винних у його затриманні».

Відсьогодні за ініціативи Братства спудеїв Національного університету «Острозька академія» розпочато збір підписів студентів на підтримку Голови Спостережної ради університету Миколи Жулинського.