Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Лауреати Шевченківської премії за натхненням приїхали до Острозької академії

18.05.2007

Днями з візитом до Острозької академії прибули лауреати Шевченківської премії різних років на чолі із головою Комітету з Національної премії ім. Тараса Шевченка – Романом Лубківським. Приводом для приїзду і загального виїзного засідання стала ідея створення Асамблеї лауреатів Шевченківської премії, яка б своєю діяльністю відроджувала культурну сферу в Україні та сприяла розвиткові українського мистецтва. Серед відомих лауреатів видатні художники та архітектори: Євген Безніско, Володимир Юрчишин, Зоя Чегусова, Зарема Нагаєва, Віталій Юдін та багато інших, чиї імена стали гордістю української держави.

Перебуваючи у стінах академії, гості відвідали підземні підвали університету, побували в музеї та побачили сучасну віртуальну бібліотеку. При зустрічі із студентами кожен із гостей мав змогу розповісти про власні творчі досягнення та відповісти на запитання. Один із лауреатів, скульптор Айдер Алієв під час зустрічі влучно зауважив: «Все, що сталося сьогодні, сталося вперше. Мабуть, самі лауреати ніколи в житті не бачили стількох лауреатів».