Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії зібралися провідні юристи України

28.04.2007

Днями в Національному університеті «Острозька академія» за ініціативи викладачів правничого факультету відбулася науково-практична конференція «Верховенство права у процесі державотворення та захисту прав людини в Україні».

Конференція вже не вперше відбувається в університеті. Цього року вона проходить завдяки плідній співпраці Благодійного фонду «Правничі ініціативи» та проекту «Мережі громадянської дії в Україні» (UCAN), що впроваджується Інститутом сталих спільнот.

Учасники зустрічі вирішували найважливіші проблеми, які виникають в процесі державотворення, захисту прав і свобод людини та громадянина, а також обговорювали питання впровадження нових науково-дослідницьких методів вирішення колізій, що спостерігаються в сучасному законотворчому процесі тощо.

Протягом дня з доповідями виступили студенти правничого факультету Острозької академії та її випускники, а також студенти Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка, Академії прокуратури України, Дніпропетровського університету економіки і права, Одеської національної морської академії, Львівського національного університету ім. І. Я. Франка та інших. Також у конференції взяли участь викладачі Острозької академії та відомі науковці з інших університетів.