Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

У Національному університеті «Острозька академія» відбулися святкування 431-річниці з дня його заснування

30.10.2007

У Національному університеті «Острозька академія» щороку 30 жовтня традиційно відзначається День академії. Це свято є символом того, що навчальний заклад об’єднує у собі історичне минуле та сучасний освітній процес. Проте цього року святкування Дня академії відбувалося по-особливому.

30 жовтня Острозька академія перетворилася на пасіку, оскільки ректором університету є Ігор Пасічник. Тут функціонувала своя грошова одиниця – бджоли.

Свято відкривав ректор університету у костюмі пасічника, а декани факультетів відвідали святкування у вигляді бджіл.

Після урочистого відкриття розпочався святковий ярмарок, у якому взяли участь як студенти і викладачі академії, так і гості університету. Символом пасіки стали булки з медом. Крім того, тут можна було придбати за бджоли конспекти старшокурсників, бонусні бали від викладачів. Дійство супроводжувалося конкурсами, атракціонами, виступами студентських гуртів.

Одночасно із ярмарком у стінах академії відбувалася наукова конференція на тему «Мелетій Смотрицький, Петро Сагайдачний – випускники Острозької академії».

Студенти факультету політико-інформаційного менеджменту подарували на день народження альма-матер «сад майбутнього» з двадцяти дерев, серед яких дерева посаджені ректором Національного університету «Острозька академія» та деканом факультету політико-інформаційного менеджменту Русланою Каламаж.

У другій половині дня свято було продовжене концертом для викладачів та працівників академії, а ввечері студенти мали змогу відпочити на святковій дискотеці за участю гуртів університету та запрошених гостей з Рівного.

Святкування річниці створення Острозької академії триватиме і 31 жовтня. У цей день відбудеться конкурс краси та інтелекту «Гальшка-2007», який щороку традиційно проводиться в університеті.

На День академії університет відвідали гості з Європи, зокрема депутат Європарламенту Іль Брагетто та професор Вільного університету в Амстердамі Петер Козловські.