Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Зустріч з депутатом Європарламенту Ілем Брагетто

29.10.2007

У Національному університеті «Острозька академія» 29 жовтня відбулася зустріч студентів із депутатом Європарламенту Ілем Брагетто. Іль Брагетто є представником фракції європейських християн-демократів, віце-президентом комітету з рибної промисловості та членом комітету з працевлаштування у Європейському парламенті.
Пан Брагетто прочитав студентам лекцію на тему новітньої історії та політики, під час якої розповів про історію створення та становлення Європейського Союзу, а також про тенденції у сучасній політиці цього міждержавного утворення, зокрема щодо питань його можливого розширення у майбутньому. Спілкування проходило у формі двосторонньої дискусії, адже студенти мали змогу поставити депутатові Європарламенту свої запитання та отримати на них відповіді.
Окреслюючи перспективи вступу України до ЄС, Іль Брагетто зазначив, що все залежить тільки від власного вибору нашої держави та готовності вітчизняного керівництва до проведення значних змін у внутрішній та зовнішній національній політиці. На запитання про можливість організації спільних проектів між Національним університетом «Острозька академія» та італійськими університетами, зокрема заснування міжнародних обмінних програм, депутат Європарламенту відповів, що з радістю сприятиме усім ініціативам університету.